Fii voluntar în campania noastră!

Daria, Super – Voluntar activ Salvați Copiii România

 

“Din dragoste  pentru copii am început să fac voluntariat. Am vrut astfel să fac o schimbare atât în viața lor, cât și în a mea. Ei îmi aduc o bucurie pe care nu o pot compara cu nimic altceva. Să te ia o clasă întreagă de copii în brațe după o sesiune la clasă, să țipe de bucurie când te văd a doua oară, acestea sunt pentru mine momente care mă fac să îmi dau seama ce rol important am eu în viață lor, dar și ei în a mea. Ei m-au ajutat să devin un om mai calm, mai răbdător, mai bun. De la ei am învățat multe chestii de care nu mi-e jenă să recunosc că nu le știam. Ei sunt viitorul nostru și în ei am cea mai mare speranță spre mai bine.“

 

Voluntarii Salvați Copiii România sunt supereroi pentru zeci de mii de copii. Anual, peste 2500 de tineri și adulți se implică în programele Organizației, rolul acestora fiind esențial în promovarea și apărarea drepturilor copilului. Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și energia ta pentru a ajuta ce puțin un copil, te așteptăm în echipa noastră de super – voluntari!

Ce poți schimba ca voluntar?

 • Educația copiilor

  Poți contribui la schimbarea educației copiilor prin: susținerea lecţiilor şi activităţilor recreativ-educative cu copiii din centrele educative (copii care provin din medii vulnerabile, copii ai căror părinți sunt plecați să muncească în srăinătate, copii care provin din familii monoparentale, copii refugiați și solicitanți de azil), desfășurarea de sesiuni informative nonformale în școli privind drepturile copilului (noțiuni generale despre drepturile copilului, fenomenul discriminării, violenței și bullying-ului), siguranța în mediul online, educație pentru sănătate (alimentația sănătoasă, importanța mișcării, educație sexuală, prevenirea consumului de droguri educație emoțională), participarea activă la forumuri prin care se dezbat teme ce privesc educația copiilor, pregătirea ta ca peer to peer educator prin întâlniri anuale ale voluntarilor pentru schimb de bune practici, dezvoltare personală și găsirea unor soluții pentru problemele întâlnite de voluntari în comunitățile în are activează.

 • Sănătatea copiilor

  Sănătatea copiilor poate depinde de implicarea ta în organizarea și derularea unor evenimente dedicate campaniilor de strângere de fonduri: pentru dotarea maternităților cu incubatoare pentru copiii născuți prematur, Semi-Maratonul București, dar și alte evenimente punctuale.

 • Sprijin în vremea pandemiei

  Poți sprjini Organizația în acțiunile de intervenție pe care le-a desfășurat până acum în: susținerea sistemului medical prin dotarea cu aparatură medicală şi echipamente de protecţie, dar și asigurarea accesului la educație al copiilor care provin din medii defavorizate, prin donarea a 3000 de tablete.

 • VOLUNTAR ÎN CAMPANIA "VOTEAZĂ PENTRU COPII"

  Mesajele privind asigurarea resurselor necesare pentru educație și sănătate trebuie sa ajungă în număr cât mai mare la politicienii angajați în alegerile parlamentare. De aceea avem nevoie de sprijinul tău în:
  a) promovarea și distribuirea site-ului www.voteazapentrucopii.ro pe contul tău de pe rețelele de socializare;
  b) informarea celor apropiați (prieteni, colegi, rude etc.) despre oportunitatea de a se adresa candidaților și de a participa la vot pentru copii;
  c) organizarea de mici dezbateri sau acțiuni de promovare în școli a dreptului la educație și sănătate al copiilor și tinerilor.

De ce voluntar în campania "votează pentru copii"

Pentru a crea impact, indiferent de vârstă, prin promovarea online și offline a mesajelor campaniei, astfel încât tot mai mulți participanți la alegeri să fie orientați în exprimarea votului de importanța acordată educației și sănătății copilului de către partidele politice.

Vrei să fii voluntar salvați copiii?

Scrie un mesaj la adresa voluntar@salvaticopiii.ro care să conţină o scurtă descriere despre tine (sau CV ataşat) și un scurt răspuns la întrebarea: De ce vrei să fii voluntar?, iar noi te vom programa în cel mai scurt timp la un interviu.

Exprimă-ți opinia despre partidele politice

Participă la sondajul privind implicarea partidelor în respectarea drepturilor copilului.